Nieuwe E-mail-, Agenda- en Contactpersonenervaringen voor Outlook.com

Vorig jaar introduceerden we de bètaversie van Outlook.com voor een sneller, slimmer en meer gepersonaliseerd Postvak IN. We willen alle miljoenen mensen bedanken die in de afgelopen zes maanden mee hebben gedaan aan de bètaversie en waardevolle terugkoppeling hebben gegeven. We gaan de eerste fase van de bètaversie nu afronden door de nieuwe E-mail-ervaring uit te rollen naar alle Outlook.com-gebruikers en nieuwe bètaversies in Agenda en Contactpersonen te introduceren.

Laten we eens kijken naar wat je de komende weken kunt verwachten in Outlook.com:

  • E-mail, het frisse, nieuwe uiterlijk van de E-mailervaring is nu standaard voor alle gebruikers, het is niet meer nodig om te schakelen. Je krijgt snellere prestaties, verbeterde Skype-integratie, nieuwe manieren om je favoriete add-ins als Boomerang, Evernote en PayPal te openen en eenvoudigere manieren om je e-mails te categoriseren en te filteren. In de komende weken rollen we deze E-mail-ervaring uit naar alle Outlook.com-gebruikers.
  • Agenda, alle Outlook.com-gebruikers kunnen nu nieuwe bèta-ervaringen uitproberen in de Agenda. Dit houdt o.a. in een sneller reagerend interface, de mogelijkheid een gebeurtenis met slechts een paar klikken toe te voegen en pictogrammen om je gebeurtenissen sneller te identificeren.
  • Contactpersonen, je kunt ook bèta-ervaringen uitproberen in de Contactpersonen van Outlook.com met een nieuw uiterlijk, sneller toegang tot je favoriete personen en eenvoudigere manieren om contactpersonen te bekijken, te wijzigen en te maken.

Nieuw uiterlijk voor E-mail

Alle Outlook.com-gebruikers hebben nu de voordelen van een snellere e-mailervaring, een slimmer Postvak IN en nog meer personalisatie. Bovenop de functies die we bij het begin van de bètaversie aankondigden, hebben we recentelijk een betere Skype-integratie toegevoegd, plus eenvoudigere manieren om je e-mails te categoriseren, snellere toegang tot instellingen en meer gestroomlijnde manieren om je favoriete add-ins te openen.

Bijgewerkte Skype-integratie, met de verbeterde Skype-integratie is het eenvoudiger dan ooit om in realtime te chatten vanuit je Outlook.com-Postvak In en al je contactpersonen te zien. Begin met sms’en of een gratis videogesprek en neem deel in meerdere gesprekken tegelijkertijd. Selecteer de persoon met wie je wilt praten en je gesprek verschijnt in een eigen chat-venster.

Chat en begin een gratis videogesprek rechtstreeks vanuit je Postvak IN.

Verbeterde categoriestructuur, categorieën kunnen een geweldige manier zijn om je postbak te organiseren op een manier die bij jouw stijl past. Nu kun je een naam en kleur toekennen aan elke categorie en meerdere categorieën toepassen op een enkel bericht voor die situaties dat een bericht in meerdere vakjes past. Het filteren van berichten per categorie is nu eenvoudiger dan ooit, typ gewoon de naam van de categorie in de zoekbalk in of voeg een favoriete categorie toe bovenaan je linkerzijbalk en je belangrijkste berichten zijn met één klik te vinden.

Pas meerdere categorieën en kleuren toe op een e-mail.

Gepersonaliseerd Postvak IN, met Snelle instellingen kun je de meest populaire manieren om je Postvak IN te personaliseren in één klik openen. Je kunt het thema van je Postvak IN en de manier waarop gesprekken worden weergegeven wijzigen en je Postvak IN met prioriteit beheren. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van je Postvak IN om de Snelle instellingen weer te geven.

Met Snelle instellingen heb je met één klik toegang tot ons meest populaire functies.

Vereenvoudigde add-inervaring, met de nieuwe E-mailervaring hebben we de manier waarop je add-ins opent, vereenvoudigd en je tegelijkertijd meer controle gegeven. Outlook-add-ins brengen je favoriete apps rechtstreeks naar je Postvak In, zodat je taken sneller gedaan kunt krijgen, inclusief het opslaan van een bericht direct in je notitieblok, e-mails ter plekke vertalen, je vrienden betalen of ze een kopje koffie aanbieden. Met Outlook.com kun je populaire apps en services als Boomerang, Evernote, GIPHY, Gfycat, Microsoft Translator, MojiLaLa, PayPal, Trello, en meer rechtstreeks vanuit je Postvak IN openen.

Als je add-ins gebruikt in de klassieke Outlook.com-ervaring, verschijnen ze vastgemaakt naast je e-mailacties of in het vervolgkeuzemenu als je een e-mail opent in de nieuwe ervaring. Je kunt ook meer add-ins installeren vanuit de Office Store, open gewoon een e-mail, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer Add-ins ophalen. Als ze zijn geïnstalleerd, verschijnen de add-ins in het vervolgkeuzemenu. Je kunt er ook voor kiezen veelgebruikte add-ins vast te maken.

Add-ins zoeken door te klikken op het vervolgkeuzemenu in een e-mail.

Verbeterde Agenda-functies

We hebben de bèta-ervaring van de Agenda een vernieuwd uiterlijk gegeven en nieuwe functies waarmee het eenvoudiger is om je tijd te beheren. Laten we een paar hoogtepunten bekijken.

Een bijgewerkte vormgeving, het nieuwe uiterlijk brengt de beste ontwerpen en ontdekkingen van de E-mailervaring naar de Agenda. Je kunt genieten van een nieuw ontwerp, dat overzichtelijker is en waarmee je snellere manieren hebt om door je agenda te navigeren. Het is ook eenvoudiger om interessante agenda’s te vinden voor je favoriete activiteiten, van tv-programma’s tot sportteams en evenementen. We hebben ons assortiment gebeurtenispictogrammen uitgebreid en het uiterlijk van bestaande bijgewerkt en nu voegen we automatisch relevante pictogrammen toe aan je gebeurtenissen, zodat je in één oogopslag kunt zien wat er staat.

Schakel over naar de bètaversie om het nieuwe uiterlijk van de Agenda te bekijken.

Vereenvoudigd gebeurtenissen maken je kunt nu snel gebeurtenissen en details toevoegen vanuit je Agenda, zonder een nieuw venster te openen. Klik gewoon op Nieuwe gebeurtenis en voeg met een paar klikken de details toe. Of klik in het agendagebied van de dag waarop je een gebeurtenis wilt toevoegen en begin te typen om een snelformulier te openen. Je kunt herhalingen instellen voor al je routines om bij te blijven.

Nu kun je eenvoudig nieuwe gebeurtenissen en details zien, maken en wijzigen.

Nieuwe Contactpersonenervaring

Vernieuwde profielkaart de nieuwe bèta-ervaring voor Contactpersonen maakt het eenvoudiger contactpersonen en de contactpersonenlijst te maken, te bekijken en te wijzigen. We hebben het uiterlijk van de weergave van Contactpersonen bijgewerkt om overeen te komen met de nieuwe profielkaarten, die ook zijn geïntroduceerd in alle Microsoft-producten. Nu kun je, in elke app waarin je contactpersonen verschijnen, over de naam of foto van een persoon zweven om de nieuwe profielkaart te zien.

De nieuwe profielkaart geeft je snel toegang tot de gegevens van je contactpersoon door heel Outlook.

Uitgebreide contactgegevens soms wil je extra informatie over een contactpersoon hebben, dus hebben we het eenvoudiger gemaakt om verjaardagen en persoonlijke aantekeningen toe te voegen en te wijzigen. Om een persoonlijke noot toe te voegen, kun je nu een foto aan je contactpersoon toewijzen met het nieuwe fotobesturingselement.

Voeg een persoonlijke noot toe door een foto van je contactpersoon toe te voegen.

Gepolijste Contactpersonen- en E-mailintegratie, het is nu ook eenvoudiger een e-mail te sturen of een chat te beginnen vanuit de weergave Contactpersonen. Je kunt recente gesprekken en bijlagen van een specifieke contactpersoon zoeken en in één oogopslag alle foto’s zien die ze je hebben gestuurd.

Je kunt contactpersonen ook markeren als favorieten zodat je nog sneller toegang tot ze hebt vanuit de map Favorieten. Contactpersonen die je als favorieten toevoegt in Contactpersonen zijn ook zichtbaar onder Favorieten in E-mail en andersom.

Wanneer je een contactpersoon toevoegt aan je favorieten in Contactpersonen, zie je ze ook in E-mail.

Meld je aan voor de bètaversie

Om deze nieuwe ervaringen in Agenda en Contactpersonen te proberen, kun je je aanmelden bij de bètaversie door de wisselknop Bètaversie proberen aan de rechterbovenkant van je Postvak IN te verschuiven.

We hopen dat je de nieuwe ervaringen die we in Outlook.com hebben aangebracht op prijs stelt. Er komt nog meer aan en we hebben je hulp nodig terwijl wij proberen Outlook.com beter en beter te maken. Tot nu toe is je terugkoppeling geweldig geweest en we vinden het heerlijk die te lezen en te implementeren, dus blijf ons je suggesties en ideeën sturen op ons UserVoice-kanaal.

—Het Outlook-team

 

Veelgestelde vragen

V. Wanneer is de nieuwe E-mailervaring zichtbaar?

A. De nieuwe E-mailervaring wordt in de komende weken de standaardervaring voor alle Outlook.com-gebruikers. Als je het eerder wilt uitproberen, verschuif dan de wisselknop Bètaversie uitproberen aan de rechterbovenkant van je Postvak IN.

V. Waarom schakelt de wisselknop in de E-mailervaring me niet terug naar de klassieke ervaring?

A. Aangezien de nieuwe E-mailervaring standaard wordt voor alle Outlook.com-gebruikers schakelt de wisselknop je niet meer terug naar de klassieke ervaring. Het geeft gebruikers toegang tot extra bèta-functies die we in de loop der tijd uitproberen in de E-mailervaring.

V. Hoe probeer ik de bèta-ervaring uit in Agenda en Contactpersonen?

A. De Outlook.com-bèta-ervaring wordt bediend met een algemene wisselknop die op meerdere pagina’s kan worden ingesteld. Om de bèta-ervaring van Agenda en Contactpersonen te benaderen, verschuif je de wisselknop Bètaversie proberen aan de rechterbovenkant van elk scherm in Outlook.com. Je ziet de nieuwe bètafuncties wanneer je aan het werk bent in Agenda en Contactpersonen. Je kunt dezelfde wisselknop gebruiken om terug te keren naar de klassieke ervaring.

V. Hoe maak ik add-ins vast in de nieuwe E-mailervaring?

A. Om veelgebruikte add-ins vast te maken, klik je op het tandwielpictogram > Alle instellingen bekijken > E-mail > Aanpassen en selecteer je de gewenste add-ins.


De functies en functionaliteit die in deze blogposts worden beschreven, kunnen per markt verschillen. Voor een volledig overzicht van aanbiedingen van Office-producten voor jouw markt verwijzen we naar https://products.office.com
Deze posts kunnen koppelingen naar inhoud bevatten die mogelijk niet beschikbaar is in jouw taal